View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId130df3439f

A nyaraló épület Veresegyház üdülő övezetében fekszik. Az épület tervezés fő szempontja volt hogy családi méretű, szeparált pihenést bisztosítson, akár külön nyaraló lakrészek használatával. A terv egyszerű tömegformálással, optimális tájolással és nyílászáró méretekkel készült. Pontos tervezés során egy gyorsan és gazdaságosan megvalósítható, mégis sokrétűen és költségtakarékosan használható nyaraló ház jött létre. A családi nyaraló a figyelmes tervezés eredményeként tömegével szépen illeszkedik Veresegyház családi és nyaraló ház övezetébe.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId384ae55f44

A földszint és emelet beépítésü, félszint eltolásos modern családi ház tervezés során, a tájolás, benapozás, és Nagykovácsi egyik dombtetőjén lévő telek fekvésének optimális kihasználásán volt a hangsúly. A családi ház letisztult, minimalista modern külseje rendkívül gazdaságos, de többgenerációs hasznosításnak is megfelelő tervezés eredménye. A modern családi ház építész tervezés alapelve az energiatakarékos üzemeltethetőség, ár - érték arányban a leggazdaságosabb megvalósíthatóság volt.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeIdd84200c070

A pince, és földszint beépítésü családi ház tetőtér hasznosítása, optimális beépítés tervezése volt a feladat. A tetőtér beépítés tervezés folyamatát nehezítette a meglévő épületrészhez való szerves kapcsolódás, a meglévő szerkezet hasznosítása, és a ház folyamatos használhatósága a tetőtér beépítés alatt is. A tetőtér beépítés sikerét mutatja, hogy már a tervezés során nagy figyelem került a több funkciós, szeparálható hasznosíthatóságra.

Szint-eltolásos családi ház, Nagykovácsi.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeIddd5db98117

A családi ház fő jellegzetessége, hogy a Nagykovácsi lejtős terep adottságaihoz igazodva félszint eltolással készült terv a ház funkcionális igényeinek optimális tervezése során. Az eredmény egy logikus elrendezésű, kényelmesen, akár több generációnak is használható családi ház lett. Az épület közepére helyezett közlekedési mag segítségével 5 félszinten minden funkció elérése könnyen, rövid közlekedő területek felhasználásával történhet.

Mediterrán stílusú kétgenerációs családi ház

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId0fb1083ae7

A ház Remeteszőlős szívében, gyönyörű, csendes, ősfás környezetben, patak partján helyezkedik el. A tervezés nagy hangsúlyt fektetett a megfelelő tájolásra és benapozásra, ezzel is erősítve a természet adta külső környezet mellett a kellemes belső környezet kialakítását is, energiatudatos, gazdaságos építkezéssel. A tervezés fő szempontja egy környezettudatos, gazdaságos és fenntartható családi ház építés lehetőségének megteremtése volt.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId48c1481146

A Kistarcsa központjában lévő mai-modern lakóház terv a család egyedi igényeinek megfelőlen készült. A családi lakó-ház aránylag nagy, enyhén lejtős telken helyezkedik el Kistarcsa népszerű lakópark területén, ezért kiemelten fontos volt az épület kapcsolata a kerttel és a természettel. A panorámás családi ház rásimul a jó fekvésű kistarcsai telekre, enyhe szinteltolással. A családi lakó-ház tervezés fő feladata az épület optimális tájolásának megtalálása volt.

Balatonföldvár, családi nyaraló

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeIdf7e40f59f1

A szép, nagy méretű telekre tervezett nyaraló méretének a szigorú, alacsony beépíthetőség szabott határt. Ennek ellenére viszonylag kis alapterülettel sikerült megoldani egy többgyermekes család zavartalan, kényelmes pihenését a mediterrán stílusú, két szintes, 2 + 2 fél szobás nyaraló tervezésével.

'Japán' stílusú modern családi ház

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId3be3ae6c5e

A keleti modern építészetnek megfelelően a meredek domboldalra épült családi ház fő jellegzetessége az anyaghasználaton kívűl a hatalmas nyílászáró felületek, amelyek közvetlen közelségbe hozzák a külső modern környezetet, mintegy egybenyitva a családi ház belső tereit a külső természettel. A tervezés fő szempontja volt, hogy családi ház alapvetően a minimál stílus jegyeit hordozza.

Balatonlelle, iker nyaraló

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeIde5cf4dd364

Az ikerház érdekessége a tömeg tagolása annak a funkciónak megfelelően, hogy az építtetők 4 db elszeparált, teljesen külön használható apartman megvalósítását kérték. Ennek megfelelően alakult ki a földszinten és az emeleten is 2 - 2 teljesen külön bejárattal és azonos funkciókkal rendelkező egyenértékű apartman. Minden apartman egység 2 + 2 fél lakószobával és panorámás terasszal rendelkezik.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId1aed5354cb

Az Óbuda kertvárosi családi ház övezetében lévő, három szintes, pince, földszint, és emeleti szintekből álló lakóépület építészeti tervezése a beépítési kötöttségek mellett a helyiségek megfelelő tájolása, benapozás tervezés, árnyékolás, valamint kompakt tömegformálás tervezése  miatt sem bizonyult könnyű feladatnak. A pontos építész tervezés azonban egy A + kategóriájú családi ház megvalósításának lehetőségét teremtette meg a mellékelt óbudai terv formájában.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId8b7073ce29

A földszint, és emeleti szintekből álló lakóépület és műhely tervezése alatt alapvető szempont volt a két funkció tökéletes kapcsolódása és egységes tömegformálása. A Nagykanizsa mellett található családi ház és műhely épület helyiségeinek megfelelő tájolása, benapozás, árnyékolása, valamint a kompakt tömegformálás tervezése, energia felhasználás szempontjából egy A kategóriájú lakó (családi ház) és gazdasági épület (műhely) együttesének optimális megvalósítását eredményezte.

Modern mediterrán családi nyaraló ház

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId9ea373f822

A mediterrán stílusjegyeket hordozó, mégis modern családi ház jellegzetessége a hatalmas tersz - kert kapcsolat, amelyre a funkció elsődlegesen az intim pihenést szolgáló kényelmi okokból, valamint a csodálatos panoráma kihaszálhatósága végett szerveződött a tervezés során.

Inárcs, családi ház

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId22fc183e9b

Az amerikai-konyhás - nappali - étkezős kényelmes családiház jellegzetessége, hogy egy szalagtelekre kellett olyan megoldást találni ami egy öt fős család részére is biztosítja a kényelmes együttélést, és emellett minden funkcionális igénynek, mint például a két állásos garázs, is jut hely.

Szinteltolásos családi ház tervezés, Budapest, XII.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId553118560c

Budapest XII. kerület hegyvidéki részén elhelyezkedő extravagáns, modern családi ház. A hangulatos mediterrán és modern tervezés elemeit ötvözi a családi ház. A viszonylag kicsi budai telekméret okozta a legnagyobb fejtörést. A tervezés eredményeként a két állásos garázst és egyéb tároló funkciókat a terepszint alá helyeztük. Így a terület adta maximális kihasználtság mellett, sikerült egy nagyobb család összes funkcionális igényét kielégíteni a kívülről mégsem hivalkodó, szinteltolásos családi ház tervezés során.

Letisztult modern minimál családi ház Budapest XII. ker. Svábhegy

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId1a60daa6bc

A modern építészet példája a meredek domb tetejére tervezett családi ház, fő jellemzője a modern épület forma, anyaghasználat és nagy nyílászáró felületek, amik közel hozzák a környezetet, az épület belső tereit a természetre nyitva. A tervezés fő szempontja az elénk táruló gyönyörű panoráma volt, valamint hogy családi ház alapvetően a telken lévő műemlék vadászház megmentése mellett, és azzal összhangban letisztult minimál stílusú épület tervezés jegyeit hordozza.

Modern panorámás családi ház Budapest XXII. ker. Vadászforduló u.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId3f3a79c030

Modern épület tervezése volt a megbízói igény a meredek domboldalra tervezett családi ház koncepciójának megalkotásakor, fő jellemzője a panorámára épített és arra fordított modern épület forma, nagy nyílászáró felületek, amik közel hozzák a környezetet, az épület belső tereit a természetre és egyben budapesti panorámára nyitva. A tervezés fő szempontja az elénk táruló gyönyörű panoráma volt, mégis a környezetbe belesimulva, az utca frontról szinte elrejtve, letisztult, modern stílusú épület jegyeit hordozza a terv.

Modern, letisztult, környezettudatos családi ház Nagykovácsi.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeIde0b5c9b850

Nagykovácsi egyik dombtetőjére tervezett családi ház koncepciójának megalkotásakor egy letisztult, modern, a funkcionális igényeket előtérbe helyező épület tervezése volt a feladat. Fő jellemzője a megfelelő tájolásra épített és arra fordított modern épületforma, nagy nyílászáró felületek, amik közel hozzák a környezetet, az épület belső tereit a természetre nyitva, ugyanakkor megoldva a dél - délnyugati napos tájolás megfelelő árnyékolását is. A tervezés fő szempontja és kihívása a szabálytalan, viszonylag szűkös telek adta  kedvezőtlen adottságok ellenére annak megfelelő beépítése volt. A környezetbe belesimulva, az utca frontról hátra tolva, ezáltal kicsit "elrejtve", letisztult, modern stílusú épület jegyeit hordozza a terv.

Nyaraló ház - Balaton

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId6e62a11803

A modern és hagyományos építészet eszközeinek vegyes használatát példázza az enyhe lejtésű domboldalra tervezett, balatoni nyaraló ház. Jellemzője a modern, letisztult épület forma. Törekedtünk a lehetőleg minél nagyobb, de még a hagyományos építészet arányainak is megfelelő nyílászáró felületek kialakítására, amik közel hozzák a környezetet, az épület belső tereit a természetre nyitva. A tervezés egyik fő szempontja volt az utcafront felőli hagyományos, utcával párhuzamos gerincű nyeregtetős beépítéshez való illeszkedés az egyszerű, modern, letisztult, de hagyományosnak is mondható tornácos oromfalas kialakítással. A jól használható, és megfelelő méretű terekkel rendelkező belső kialakításon túl szintén fontos szempont volt a fenntartható, energiatakarékos, megújuló energiával üzemelő kialakítás.

Nyaraló ház - Balaton

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeIde0d949403b

A modern és hagyományos építészet eszközeinek vegyes használatát példázza az enyhe lejtésű domboldalra tervezett, balatoni nyaraló ház. Jellemzője a modern, letisztult épület forma. Törekedtünk a lehetőleg minél nagyobb, de még a hagyományos építészet arányainak is megfelelő nyílászáró felületek kialakítására, amik közel hozzák a környezetet, az épület belső tereit a természetre nyitva. A tervezés egyik fő szempontja volt az utcafront felőli hagyományos, utcával párhuzamos gerincű nyeregtetős beépítéshez való illeszkedés az egyszerű, modern, letisztult, de hagyományosnak is mondható tornácos oromfalas kialakítással. A jól használható, és megfelelő méretű terekkel rendelkező belső kialakításon túl szintén fontos szempont volt a fenntartható, energiatakarékos, megújuló energiával üzemelő kialakítás.

View the embedded image gallery online at:
https://epiteszmernok-tervezo.hu/terv-galeria#sigFreeId385a5b1825

A családi ház Diósd lakóövezetében fekszik. Az épület tervezésének fő szempontja volt hogy családi méretű lakóterek jöjjenek létre, ugyanakkor szeparált pihenést is bisztosítson, a család tagjai számára jól elszeparált lakrészek használatával. A terv hagyományos, de mégis modern tömegformálással, optimális tájolással és nyílászáró méretekkel készült. A tervezés során egy gyorsan és gazdaságosan megvalósítható, mégis sokrétűen és költségtakarékosan használható  lakóház jött létre. A családi ház a figyelmes tervezés eredményeként tömegével szépen illeszkedik Diósd családi-házas övezetébe.