3 szintes ház; társasház

Tárnok egyik fő utcájában lévő 15 lakásos társasház esetében a tervezés elsődleges szempontja a viszonylag kis alapterületű telek maximális kihasználása, beépítése volt. A ház tervezés az energiatakarékos szempontokat is figyelembe vette, így került napkollektor is a tervezés során a társasház tetejére. A házban jó elosztású, jellemzően három szobás, nagyobb családoknak is alkalmas lakások kerültek kialakításra.

A Budapest, II. ker.-i, Zivatar utcai társasház megvalósítása során a feladatot lényegében a minél eladhatóbb lakások létrehozása, a megvalósítás összefogása, építési ellenőrzése jelentette. Ennek érdekében még az építés közben is sor került a társasház bizonyos részeinek átterveztetésére, alapterületek, lakásszám, homlokzati megjelenés és szerkezet módosítására is.

19 emeletes apartmanház torony; társasház

A megépült 19 emeletes modern társasház érdekessége, hogy minden szinten egyetlen több generációs, igényes apartman kapott helyet elszeparáltan, az igényeknek megfelelő modern, fiatalos alaprajzi elrendezéssel, tökéletes tájolással a tájra, és napjárásra.

A pince, és földszint + 3 emelet beépítésü lakóház (társasház) padlástér felújítása, tetőtér hasznosítása, optimális padlás beépítés tervezés engedélyeztetése; az addig padlástér funkciójú tetőtér beépítés használatba vételi engedély megszerzése volt a feladat. A tetőtér beépítés és tervezés folyamatát nehezítette a tetőtér szerkezetének meglévő épületrészhez való szerves kapcsolódása, a padlás és a meglévő szerkezet állapotának megóvása, javítása, hasznosítása, és a társas ház folyamatos használhatósága a tetőtér beépítés alatt is. A társasház tetőtér beépítés sikerét mutatja, hogy már a tervezés során nagy figyelem került a padlástér több funkciós, szeparálható hasznosíthatóságára is.

Társasház, Japán, Osaka

A tervezett társasház Japán második legnagyobb városában valósult meg. A tervrajzokon jól láthatók a japán társasházépítés általános jegyei; mint a földrengésvédelem miatti jelentős méretű vasbeton szerkezetek, a tűzvédelem miatt a lakásokat is összekapcsoló menekülési útvonalak, a végtelenségig racionalizált minimálisan szükséges de elégséges terek, vagy a lakás szentélye, a tatami szoba. Az itt nem elsődleges fontosságú külső megjelenésben szintén a vasbeton szerkezet dominál.

24 lakásos társasház

A társasház Budapesten, a Győri utcában, a XII. kerület belső részén helyezkedik el. Elhelyezkedésénél fogva a lakásokból elvehetetlen, gyönyörű panoráma tárul a várhegyre, ami az épület tetején lévő egyetlen körpanorámás luxuslakásból leírhatatlan élményt nyújt. Az épület alatt mélygarázs, a belső udvarban pedig műemléki védelme miatt megmenekült, gyönyörűen rekonstruált és átépített kisebb villa jellegű lakóépület valósult meg.

Zártsorú beépítésű társasház saroktelken, Bp. X. ker.

A helyszín Köbánya, a társasház tervezés nehézsége; hogy az apró saroktelek minden centiméterére szükség volt, hogy az igényként megfogalmazott társasház minden funkcióját egy esztétikus, jól használható épületbe sűrítsük, kellemes, zöld belső udvar kialakítása mellett. A társasház logikus, kicsit japános belső elrendezésének köszönhetően az apró telek ellenére, a tervezés során a társasház lakásaiban a nagycsaládok minden tagjának jól szeparált élettér alakulhatott ki a környező beépítésekhez is illeszkedően.