Fotó realisztikus vagy makettszerű megjelenítésben készítünk külső-belső látványtervet, épületek fotóba illesztését. Az egyedi igényeket a teljes folyamat alatt (modellezés, textúrázás, kamera-, fénybeállítás) Kiemelten kezeljük.

LÁTVÁNYTERVEZÉS, TERV FELDOLGOZÁS, CAD RAJZOLÁS

Vállaljuk az összes tervfázis elkészítését koncepció tervtől fotorealisztikus látványterv készítésén keresztül, kiviteli tervig, valamint más építész irodák terveinek feldolgozását is.

ÉPÜLETFELMÉRÉS, DOKUMENTÁLÁS, MAKETTEZÉS

Igény szerinti léptékben, részletezettséggel készítjük el a kért felmérést, dokumentálást, makettezést, látványterv készítést, legyen szó új építésű házról, műemléki épületről, vagy tervről. A ervezett vagy meglévő épületet makett formájában bemutatjuk, monokróm vagy akár  teljesen élethű színekben modellezzük, látványtervet készítünk. 

Vannak akik felesleges hókuszpókusznak tartják a látványtervek készítését, pedig az építészeti, belsőépítészeti, lakberendezés tervezés során a tervező és a megrendelő közötti kommunikáció legbiztosabb formája a látványterv készítés. A tervek látványtervekkel való bemutatása és a látványtervek elfogadása rengeteg félreértést megelőzhet! Ezek segítségével könnyedén el tudjuk magyarázni a száraz műszaki dokumentációt és megértetni a tervezés során felmerült problémákat. Így a szükséges kompromisszumokat is könnyebb elfogadtatni megfelelő látványterv készítésével.

Tömegvázlat: A speciálisan építészek számára fejlesztett építészeti, látványterv készítő programoknak köszönhetően, már a tervezés elején 3D-ben készül virtuális modell az épületről. A kezdeti stádiumban ezek még csak sematikus modellek, ahhoz hogy igazán a valóságot ábrázoló képet kapjunk, nagyon sok effektet kell alkalmaznunk a látványtervezés során. A makett készítéshez hasonlóan a modellezés során ki kell vágni, faragni az épületeket alkotó részeket, azokat be kell rendezni és ezek elemeit ki kell festeni, azaz meg kell adni, hogy milyen anyagból lesznek. Ezt követően modellezni kell a valóságban előforduló fényeket, és környezetet. A különböző szoftverek által készített képek minősége elsősorban azon múlik, hogy az egyes anyagok felületét (csillogás, tükröződések, átlátszóság) hogyan jelenítjük meg. Ha ez megvan, számtalan látvány "fényképet" csinálhatunk az elkészült makettről, vagy akár animációt, így megbízóként minden egyes részlett pontosan megismerhető, nem kell félni a megvalósítás során az olyan gondolatoktól hogy „én nem ilyet akartam”.

Az építész dokumentáció készítésre fejlesztett programok látványterveinek minősége természetesen elmarad a kifejezetten látványterv és animáció készítésre alkalmas programok minőségétől. De ami a fontos, hogy a megrendelő ne csak műszaki terveket és alaprajzokat lásson, hanem térbeli modellt is. Természetes hogy a legtöbb ember nem tudja pontosan megjeleníteni csak a két dimenziós alaprajzokra, homlokzati rajzokra és fantáziájára támaszkodva azt, hogyan képzelje el térben, mit is lát a terveken. A látványtervek célja, hogy az épület és a terek arányait érzékelni lehessen.

Fotorealisztikus látványtervek: A 3d-s modell készítésénél meg kell találni azt a részletgazdagsági szintet, amely elég részletes ahhoz, hogy látványterv valósághű legyen, de nem túl részletes, hogy a számítógép kezelni tudja. A látványterv készítő szakértelmén múlik, hogy bizonyos részleteket 3d-s modellezéssel, vagy a felületre vetített képpel, esetleg más effektekkel old meg. Az adott épületet a valósághoz hasonló környezetbe kell illeszteni a látványtervezés során. Ha szükséges, meg kell modellezni a szomszéd épületeket, utakat, járdákat, vagy természeti elemeket, fákat. A modell részeit ezután anyagokkal kell ellátni, majd meg kell világítani, vagy modellezni kell a természetes megvilágítást. Akkor jó a látványterv ha az ember szemmagasságából az emberi látószöghöz hasonló szögben készítünk képet. A jól végzett munka meghozza eredményét, olyan képek formájában, amelyekről átlagos szemlélő nem tudja megmondani, hogy nem a valóságról készült fotó, hanem látványterv.

Hogyan segíti az eladást: Ingatlant vásárlóknak jogos igénye, hogy a lehető legteljesebb képet kapják már vásárláskor. Erre a célra általában külső látványterveket készítünk, illetve az alaprajzi kialakításról, a bútorok javasolt elrendezéséről axonometrikus felülnézeti képeket. A cél a helyiségek, közlekedők méretének és arányának érzékeltetése, hiszen ebben az esetben egy elképzelt optimális kialakításról van szó. Az egyéni igények figyelembevétele további tervezés kérdése. A fotórealisztikus látványtervekre általában akkor van szükség, ha befektetési céllal építünk. A látványképek bemutatása része lehet üzleti tervünk prezentálásának is.

            Összefoglalva: A látványterv, pontosabban a 3D-s modell készítése, gyakorlatilag része a tervezésnek a tervek prezentációjának és bemutatásának. A látványtervezés folyamán változik a látvány tervek kidolgozottsága. A megbízói igények figyelembe vételével dönt a szakember arról hogy menyire lesz részletgazdag az adott látványterv. Üzlet és iroda helyiségek vagy egyéb befektetési céllal készülő látvány terveknél, még fontosabb a megfelelő minőségű látványtervek megléte.

 

Éljen a GX Design Stúdió által nyújtott 1 órás ingyenes tanácsadás/konzultáció lehetőségével, és bátran keressen minket, szívesen segítünk!              Tel.: 06 20/ 429 5712