Egy költségvetés az Ön pontos céljait határozhatja meg, számszerűen.

Mint egy háztartásban, nagyjából tudjuk, mennyit költsünk élelmiszerre, lakásra, rezsire, ruházkodásra illetve az egyéb felmerülő kiadásokra. Ezt mind - mind jövedelemhez, erőforrásainkhoz kell igazítanunk. Egy jól megtervezett költségvetés segítségével átlátható, a vállalkozás mely területéről kell átcsoportosítani a pénzeket, a megfelelő működés érdekében. Számolni kell minden felmerülő kiadással,(reklám, termék előállítás, alapanyagok, szállítás, munkabér, adózás, stb…) illetve a várható nyereséggel.

Nagyon fontos, hogy a költségvetés sohase legyen elavult, legyen mindig aktuális,  folyamatosan akár napi rendszerességgel frissített.

A költségvetés motivációs eszköz is, hiszen mindenki meg szeretne felelni előzetes terveinek, s ez által megjelölhető az a cél, amit el szeretnénk érni.  

Egy jó költségvetéssel könnyebben átlátható az is, mik a felesleges kiadások, hol „húzható” még azon a bizonyos nadrágszíjon, illetve mely területekre kell még nagyobb összeget száni a kiviteli terv, tervek sikeres megvalósítása érdekében.

Célszerű rögtön az elején akár két féle költségvetés elkészítése, egy a hosszabb távú, a másik pedig rövidebb idejű megvalósításhoz igazodva. Készíthető egyéves, illetve havi költségvetési terv is.

Ha nincs költségvetési terv, nem tudjuk felügyelni, hogy a kiviteli tervek megvalósítása milyen irányba halad.

Hívjon bennünket!   Tel.: 20/ 429 5712

Bővebb információért a témakör megadásával:  http://www.epiteszmernok-tervezo.hu/kapcsolat/arak

A jelenleg hatályos az építőipari kivitelezési tevékenységről, az építési naplóról és a kivitelezési dokumentáció tartalmáról szóló 191/2009. Korm. rendelet szerint kiviteli tervdokumentáció elkészítésére szükség van az alábbi esetekben:

a)  az alábbi jellemzőjű építményt, építményrészt meghaladó építőipari kivitelezési tevékenység esetén:
aa) 300 m2 összes szintterület,
ab) három beépített építményszint (alápincézett, földszint+tetőtér-beépítés),
ac) 1000 m3 bruttó térfogat,
ad) 7,5 m-es építménymagasság és
ae) 5,4 m-es szerkezeti nyílásméret (falköz, oszlopköz, előregyártott födém), előregyártott födémszerkezet,

... -nél nagyobb építés esetén

Hívjon bennünket!   Tel.: 20/ 429 5712

http://www.epiteszmernok-tervezo.hu/kapcsolat/arak