Az építés előtt, alatt, valamint később, az épület üzemeltetés alatt felmerülő kérdések és problémák megoldására szakembereink bármikor ügyfeleink rendelkezésére állnak szakvélemény, tanácsadás, felmérés terén is!

Miért van szükség egy ingatlan műszaki állapotfelmérésre, tanácsadásra, vagy szakértői vélemény készítésére?

Az ingatlanok műszaki állapotfelmérése egy megfigyelésen és szemrevételezésen alapuló műszaki vizsgálat, amely célja objektív vélemény alkotása az ingatlan összes strukturális eleméről és az épület rendszereiről.

Egy ingatlan megvásárlása komoly befektetés. A meglepetések, az épület rejtett hibáinak és a nem várt nehézségek felmérése, előfordulásának csökkentése érdekében Önnek minél többet kell tudnia a megvásárolandó ingatlan állapotáról. Az épület műszaki állapot felmérés megmutatja azokat az elemeket, amelyek javítást, vagy időszaki vizsgálatot igényelnek. Az állapotfelmérés vizsgálata után jobban megismeri az ingatlant, és megalapozott döntést hozhat.
Amennyiben ingatlant értékesít, az épület műszaki állapotfelmérés segíti abban, hogy időben elvégezzen bizonyos javításokat és gyorsabban értékesítse ingatlanát. A legjobb állapotú ingatlan is hordozhat rejtett hibákat, amelyet a szakértő szem könnyebben észrevesz. Amennyiben a szakértő vizsgálatkor bármilyen műszaki probléma azonosítás történik, ez lényegében nem azt fogja jelenti, hogy Önnek meg kell, vagy nem kell megvennie a kijelölt ingatlant. Ez egy előzetes épületfelmérés, jelzés az ingatlan műszaki állapot vonatkozásában, valamint arról, hogy milyen jövőbeni műszaki kiadások várhatóak. Ez a vételi-eladási árat is befolyásolhatja.

Állapotfelmérés: Az épületszerkezetek egyre bonyolultabbak és ezzel együtt egyre sérülékenyebbek. Minél nagyobb mennyiségű és magasabb színvonalú technika található az épületekben annál nagyobb felügyeletet, karbantartást, gyakoribb felújítást, épületfelmérést igényel. A régi épületeket is egyre nagyobb igénybevételnek tesszük ki, ezért ezeknek is megnő a műszaki karbantartás és ciklikus felújítás igényük. Sajnálatos módon az épületek állagával sok helyen keveset törődnek, csak használják. Ezen változtatni kell, hiszen minden tulajdonosnak alapvető érdeke, hely az épület értéke ne csökkenjen. A tulajdonunkban lévő vagy kerülő vagyoni értékekkel tisztában kell lenni. Egyéb esetekben is fontos az épületfelmérés, a vagyoni érték ismerete. Pl. banki hitelakcióknál, beruházások, felújítások döntéshozatalainál, szakvélemény, műszaki szaktanácsadás, szakértői vélemény készítésekor stb. Fontos az épület állapot ismerete és felmérése az energiatörvények és az ezekhez kapcsolódó adóztatási szabályok szempontjából is. A műszaki állapotfelmérés alapvetően befolyásolja a tulajdonos szándékát abban a tekintetben is, hogy eldöntse az épület optimális élettartamát, azaz döntsön abban, hogy meddig érdemes felújítani, mikor indokolt az ingatlan más irányú felhasználásáról dönteni, esetleg lebontani. Napjainkra ugyancsak jellemző, hogy az épület funkcióját gazdasági megfontolásokból indokolt megváltoztatni. Ezért a műszaki állapotfelmérés sokszor olyan szempontokra is kiterjed, hogy mennyire alkalmas az adott épület új követelmények kielégítésére, milyen beavatkozás, felmérés szükséges, illetve lehetségesek. Az épület szerkezetek műszaki állapot ismerete oly mértékig szükséges, hogy biztonsággal elvégezhetőek legyenek az átalakítások, a modernizálások, vagy az egyszerű felújítások, szükséges állagmegóvások, karbantartások.

Tanácsadás: Ha használt gépjárművet vesz, megnézeti szakemberrel. Ha ingatlant vásárol, akkor se tegyen másként, hiszen még nagyobb értékről van szó, elengedhetetlen egy épület felmérés! Hogy elkerülje a kockázatokat, konzultáljon hozzáértő építésszel! Rengeteg olyan esettel találkozhatunk, amikor utólag derül ki, hogy a frissen megvásárolt épület szerkezetei nem megfelelő műszaki állapot meglétéről tanúskodnak, vagy a kiválasztott telekre az elképzelt épület nem lehet megépíthető. Ez a problémakör könnyedén elkerülhető, ha időben műszaki szakemberhez fordul szakvélemény, tanácsadás, műszaki szakértői felmérés érdekében. Műszaki tanácsadás eredményeként Ön tisztán látja majd az adott ingatlan műszaki állapot szerinti karbantartás vagy felújítás szükségletét, az épület energiafogyasztását, valamint azt, hogy mennyit kell rákölteni az épületre ahhoz, hogy az Ön igényeit maradéktalanul kiszolgálja. Így nem kockáztat az épületfelmérés segítségével, másrészt az észrevételek nagyban segítik majd Önt az épület értékesítésekor az áralku folyamán. Építész műszaki szakember segítségével egy ingatlanvásárlás, felújítás vagy építés egyéb költségeinek töredékért megnyugtató kontrollt kap az ingatlan műszaki állapotáról, és a többszörösét takarítja meg!

Az árak alapterület függvényében változnak, az elvégzendő munkával arányosan;

Épület;

Helyszíni szemle műszaki szaktanácsadással: 50m2-ig 30.000 Ft,   afelett 200m2-ig további 200 Ft/m2  200m2-felett további 100 Ft/m2

m2

ár (Ft)

50-ig

25.000

50-200

25-55.000

200-tól

55.000 <

Épület műszaki felmérés - állapotfelmérés dokumentálás:  50m2-ig 45.000 Ft,  afelett további 350 Ft/m2

m2

ár (Ft)

50-ig

45.000

50-500

45-205.000

500-tól

205.000 <


Az utazási költség vidék esetén 78 Ft/ km.

Az épület / ingatlan vizsgálat ára nagyban függ az ingatlan méretétől és típusától. Ne hagyja, hogy a vizsgálat értéke döntse el, hogy szükséges-e műszaki vizsgálat, felmérés. Az ingatlan értékéhez és az esetleges problémák javításának költségéhez viszonyítva a vizsgálati díj, szakvélemény mértéke elenyésző.

Hívjon bennünket!

Tanácsadás, épület állapotvizsgálat: 20/ 429 5712

Tanácsadás: Ha használt gépjárművet vesz, megnézeti szakemberrel. Ha ingatlant vásárol, akkor se tegyen másként, hiszen még nagyobb értékről van szó, elengedhetetlen egy épület felmérés! Hogy elkerülje a kockázatokat, konzultáljon hozzáértő építésszel! Rengeteg olyan esettel találkozhatunk, amikor utólag derül ki, hogy a frissen megvásárolt épület szerkezetei nem megfelelő műszaki állapot meglétéről tanúskodnak, vagy a kiválasztott telekre az elképzelt épület nem lehet megépíthető.

Ez a problémakör könnyedén elkerülhető, ha időben műszaki szakemberhez fordul szakvélemény, szaktanácsadás, műszaki szakértői felmérés érdekében. Műszaki tanácsadás eredményeként Ön tiszán látja majd az adott ingatlan műszaki állapot szerinti karbantartás vagy felújítás szükségletét, az épület energiafogyasztását, valamint azt, hogy mennyit kell rákölteni az épületre ahhoz, hogy az Ön igényeit maradéktalanul kiszolgálja. Így nem kockáztat az épületfelmérés segítségével, másrészt az észrevételek nagyban segítik majd Önt az épület értékesítésekor az áralku folyamán. Építész műszaki szakember segítségével egy ingatlanvásárlás, felújítás vagy építés egyéb költségeinek töredékért megnyugtató kontrollt kap az ingatlan műszaki állapotáról, és a többszörösét takarítja meg! 

Mégtöbb infóért keresse bátran! :  www.epiteszmernok-tervezo.hu

+36 20 429 5712

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


GX Design építész tervező, építési ellenőr, műszaki tanácsadó Stúdió

Építész - Mérnök - Tervező - Iroda: 1012 Budapest, Attila u.

Építészeti tervezés, építész szakértés, építési műszaki ellenőrzés -Budapest. A Stúdió az építész tervezés mellett a képi, vizuális megjelenítés teljes eszköztárával szolgálja ki megrendelőinket Budapest és Magyarország teljes területén. A keresett építész stúdió jellemzője a megbízhatóság, precizitás, rugalmasság, az építész szakma iránti elhívatottság.  Számunkra fontos megrendelőink elégedettsége, a határidők betartását mindig szem előtt tartjuk. Jelentős tapasztalatunk van a tervezés, és az épület kivitelezése során felmerülő problémák megoldására is. A megrendelői igények teljes építészeti kiszolgálása érdekében ismeretünket folyamatosan bővítjük. Az építész stúdió kapcsolatokat ápol építőipari szövetségekkel, építész szervezetekkel. A budapesti építész-mérnök tervező stúdió tevékenysége az építész tervezésen kívül a lakó és középületek hasznosításához kapcsolódó projektekben való részvétel, zöld-tetők, tetőkertek, és egyéb energiatudatos megoldások tervezése és szaktanácsadása is. Munkánk a tervezéstől és engedélyeztetéstől, az értékbecslésen, építész szakértői szaktanácsadáson, engedélyeztetésen keresztül átalakítási vagy új építésű munkák teljes megvalósításig is terjed.    

Az építész stúdió munkájának minőségére garancia a résztvevő keresett szakértő kollégáink (építész tervezők, mérnökök, kivitelezők) magas fokú szakismerete. Szakemberekkel dolgozunk együtt, ezen kívül jelentős keresett kivitelezői kapcsolatokkal rendelkezünk Budapest területén, és országosan is. Partnereinkkel a munka során fontosnak tartjuk a folyamatos kapcsolattartást, személyes találkozókat. Megbízóink között önkormányzatok, budapesti és vidéki cégek és magánszemélyek egyaránt szerepelnek.

A budapesti építész stúdió továbbra is örömmel kíván élni a lehetőséggel hogy ily módon is hozzátehessünk környezetük szépítéséhez, építészeti korszerűsítéséhez és megbízóink segítéséhez. Köszönjük az építész oldal megkeresését, köszönjük a bizalmat és megtiszteltetést hogy önnek dolgozhatunk!

Ha tapasztalt építész szakemberre van szüksége, hívjon most!     +36 20 429 5712 (Budapest, vidék)

A jó kérdések, melyek megválaszolásában egy megbízható építész tervező segíteni tud, olyanok mint pl.:

„biztosan ez az optimális telek álmai házának megvalósításához?”

„átgondolta mik azok a szempontok amitől Ön számára az 'Otthonává' válik a ház?”

„gondolt a fenntarthatóságra, energiatakarékosságra, rezsi költségekre?”

„szüksége van ekkora helyiségekre, épületrészre, házra,…?”

Egy tervezés, építkezés körültekintő figyelmet igényel, és sok gonddal járhat. Valószínűleg Ön is hallott már olyan szomorú történetet tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés hibáiból adódóan amit szeretne elkerülni.

Milyen jó is lenne, ha háza építésének gondjaiban már a kezdetektől segítené önt egy jó építész tervező és tapasztalt műszaki ellenőr az építkezés végéig…aki

 • Tapasztalatával segítene meghatározni, hogy mekkora élettér szükséges és elégséges a családjának
 • Tanácsaival könnyebben tudna dönteni a telek kiválasztásakor, ha kell minden alkalommal helyszíni szemlét tartva
 • segítene Önnek eligazodni szabályozások, építési előírások, jogszabályok sűrűjében
 • Szaktudásával megtalálná azt az épület formát ami az ízlésének is megfelel és mégsem növelné a megvalósításra szánt összeget
 • Segítene Önnek kijönni a rendelkezésre álló keretből pontos méretezésekkel, építész számításokkal, költségvetéssel
 • Aki olyan környezettudatos és energiatakarékos építészeti megoldásokat alkalmazna, hogy házának se megépítése, se üzemeltetése ne legyen megterhelő

Ha elkerülné az építész tervezés, engedélyezés, kivitelezés buktatóit, mi segíthetünk a problémák megoldásában! Terveztesse velünk házát, otthonát!

Hívjon bátran!  06 20 429 5712  GX Építész Stúdió Budapest

Sok referenciával rendelkezünk tervezés, engedélyezés, építési műszaki ellenőrzés kapcsán a kivitelezés befejezéséig, sőt azon túl is, melyekből ezen építész oldal is bemutat jó párat!

Ha minket bíz meg az építészeti tervezéssel, csak az igényeit kell elmondania. Pénzügyi lehetőségeit figyelembe véve, a kivitelezési, fenntartási szempontokat szem előtt tartva, reális építész megoldást kínálunk, egy teljes építész terv-dokumentációt adunk a kezébe.     

Az építész mérnöki, műszaki tanácsadás nélkülözhetetlen minden nagy értékű, épülettel, építéssel kapcsolatos beruházásokhoz,
 
melyet mindenképpen érdemes igénybe venni:        
- ha telek, lakás, vagy egyéb ingatlan vásárlását tervezi.       
- ha tapasztalt építész segítségre van szüksége a megfelelő tervezési program összeállításában. 
- ha többet szeretne tudni az energiahatékony épületekről.           
- ha szeretne személyesen is találkozni velünk (Budapest vagy Magyarország egész területén) mielőtt eldönti kire bízza otthona/irodája tervezését.           

nem érdemes igénybe vennie, 
- ha a legolcsóbb építész tervezőt keresi, a felelősségteljes tervezői munka minőségétől függetlenül.         
- ha csak ötleteket gyűjt, nem pedig megoldásokat szeretne az adott problémára.     
- ha olyan épületet szeretne ami, nem felel meg az érvényes előírásoknak.       

Éljen a GX Design építész tervező, építési ellenőr Stúdió ajánlatával, és keressen meg minket!

Tudja mi az építkezők 7 pontja? Mi az a 7 legfontosabb dolog amire a jó építész és műszaki ellenőre odafigyel, és milliókat takarít meg vele Önnek?

http://www.epiteszmernok-tervezo.hu/epiteszeti-infok-gyik/fontos-tanacsok-epitesz-tervezo-epiteszmernok-epitesi-muszaki-ellenor

HÍVJON MOST!  - 20/4295712   építész-mérnök tervező, építési műszaki ellenőr

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 GX Design építész tervező, építési ellenőr, műszaki tanácsadó stúdió Budapest

  ÉPÍTÉSZ-MÉRNÖK-TERVEZŐ-IRODA: 1012 Budapest, Attila u. 107.

    Építészeti és Műszaki Stúdió Budapest

Vállaljuk építész, mérnöki, tervezési, építési ellenőrzési feladatok széles körű elvégzését. Minden építőipari szakterületen nagy szakmai tudással és gyakorlattal rendelkező szak és vezető tervező kapcsolat áll megrendelőink rendelkezésére (építész tervező, statikus tervező, gépész tervező, elektromos tervező, belsőépítész tervező, kert tervező, mérnök szakértő).

Vállaljuk többek között:

 • ÉPÍTÉSZ Vázlattervek készítését.
 • Az építési engedélyhez ÉPÍTÉSI engedélyezési terv/ek elkészítését.
 • Kiviteli terv/ek készítését a pontos és szakszerű kivitelezés érdekében.
 • Bejelentési dokumentáció készítését.
 • Költségvetési kiírás készítését, a versenyeztetés összehasonlíthatósága érdekében.

Tervezésekor, a megbízó és az építész tervező együtt gondolkodik. A sikeres együttműködés alapja a kölcsönös bizalom. Az építészeti tervezés célja, hogy a megbízói igényeket (esztétika, méret, helyiségek, tájolás stb.) összehangoljuk az adottságokkal (beépítési százalék, maximális építménymagasság, helyi szabályozások, műszaki lehetőségek, anyagi korlátok).

Az első randevú: Az építész mérnök és leendő megbízójának első találkozása alkalmával a kölcsönös megismerés a cél. Pontosítjuk a megbízói igényeket, és a tervezési programot. Kialakul például hogy milyen funkciókkal ellátott, mekkora épület, terv lehet optimális és hogy mekkora büdzséből gazdálkodhatunk. Pontosítani kell a telekre vonatkozó beépíthetőség lehetőségeit, a helyi építési szabályzat alapján.

Kockás füzet: Vannak akik saját elképzeléseiket lelkesen igyekeznek megvalósítható formába ölteni, kockás papírral érkeznek esetleg valamilyen tervezőprogram segítségével, készített vázlatot hoznak a stúdió részére. Ez nagyon jó kiindulási alap a tervezési koncepcióhoz, de tévedés azt hinni, hogy ebből, megfelelő minőségű ház épülhet. A ház építészeti stílusának meghatározásához a példaként gyűjtögetett képet, fotók is sokat segíthetnek. Az is előfordul, hogy meglévő építész tervet akarnak adaptálni, az adott telekre. Sajnos az önkormányzati egyeztetések, a műszaki előírások megismerése, a telek tájolása és még sorolhatnám, sok esetben gátat szab az első elképzelt terv megvalósításnak, de ettől függetlenül a beruházói igények továbbra is az elsődleges szempontjai kell hogy legyenek az optimális építészeti megoldás megtalálásának.

Vázlatterv: A megbízói igények és a tervezési program alapján építész vázlatterv készül, mely már pontos méreteket is tartalmaz. A végleges építészeti vázlatterv kialakulásához, általában több találkozó is szükséges. Ebben a fázisban derül ki igazán, hogyha valami nem stimmel és sokszor ezen konkrét tervek ismeretében jönnek rá a megrendelők az első elképzeléseik hibáira, hiányosságaira. Érdemes tehát az egyeztetéseken alaposan átgondolni a házat. Az így kialakult  terveket előzetesen leegyeztetjük az önkormányzat építési osztályán.

Engedélyezési terv dokumentáció: A beadásra kerülő dokumentum az építészeti terveken kívül, (helyszínrajz, tereprendezési/kert/terv, alaprajzok, metszetek, homlokzatok) további dokumentumokat is tartalmaz.

Hivatali térképmásolat és tulajdoni lap, közmű nyilatkozatok: Megállapodás szerint, az ügyfél vagy az építész tervező szerzi be.

Kéményseprő vállalat nyilatkozata: Az építész tervező szerzi be, az építési engedélyezési terv alapján adja ki az érintett szakhatóság.

Statisztikai lap, Építési hulladék tervlap: Ezen adatlapokat az építész tervező tölti ki az épület méretei, műszaki adatai  valamint a várható építési folyamat adatai alapján.

Tervezői nyilatkozat: Mely arról szól, hogy az építészeti műszaki terveket az érdekelt szakhatóságokkal és a közművekkel a tervezés folyamán a mérnök stúdió tervezője egyeztette és a tervezett építészeti-műszaki megoldás megfelel a vonatkozó jogszabályoknak és hatósági előírásoknak, továbbá, hogy az építész  tervezési jogosultsággal rendelkezik.

Műszaki leírás: Az egyes szerkezetek kialakítására, megépítésére, és építés közbeni munkavédelmi intézkedéseiről szól. Szerves része az építészeti terveknek, a kivitelezés, a műszaki leírás és az építészeti műszaki tervek együttes használatával történhet csak.

Tartószerkezeti műszaki leírás: Általában statikus készíti, az épület tartó szerkezeteire vonatkozó előírásokat, bizonyos esetekben statikus mérnök számításokat tartalmazza.

Tűzvédelmi műszaki leírás: Az épület anyagainak éghetőségi osztályba való besorolása alapján, minősíti az egész épületet.

Energetikai számítások: Az épület fűtött térfogata, határoló felülete, és a határoló felületek, rétegfelépítésének hőátbocsátási tulajdonságai alapján A++ kategóriától (új épület esetén) C kategóriáig minősíti az épületet.

Tervzsűri véleménye/Hiánypótlás: Az előzetes egyeztetések ellenére, ezek a dolgok még egy kis időre hátráltathatják az építési engedély megérkezését. Fontos tudni, hogy ha a hatóságoktól (tehát nem az ügyfél irányából)  terv módosításra vagy javításra való felszólítás érkezik, azt tisztességes esetben az eredeti építész tervező kötelessége ingyen saját költségén pótolni, javítani.

Összefoglalva: Látható, hogy az építészeti tervezés összetett és komplex feladat. Az elképzelésekre optimális megoldást mutató terv vázlatok elkészülte is egy hosszú egyeztetési munkafolyamat, tervezés eredménye, de ezután még legalább annyi, ha nem több munka vár az építész tervező stúdió mérnökére. Ahhoz, hogy jó minőségű ház terv valósuljon meg, fontos az átgondoltság, amihez idő kell, sokszor 1-1 döntés meghozatalára, érdemes aludni még egyet.

Mennyi idő? Egy átlagos családi ház építészeti engedélyezési terv dokumentációjának elkészítése kb. 3-4 hét, ami nagyban függ az építtető döntési gyorsaságától és kapcsolat tartási szokásaitól, valamint attól hogy hány terv változatot készítünk számára.

GX Design építész tervező, építési ellenőr, műszaki tanácsadó Stúdió       

Hívjon bennünket!   Telefon: 20/ 429 5712

Egy költségvetés az Ön pontos céljait határozhatja meg, számszerűen.

Mint egy háztartásban, nagyjából tudjuk, mennyit költsünk élelmiszerre, lakásra, rezsire, ruházkodásra illetve az egyéb felmerülő kiadásokra. Ezt mind - mind jövedelemhez, erőforrásainkhoz kell igazítanunk. Egy jól megtervezett költségvetés segítségével átlátható, a vállalkozás mely területéről kell átcsoportosítani a pénzeket, a megfelelő működés érdekében. Számolni kell minden felmerülő kiadással,(reklám, termék előállítás, alapanyagok, szállítás, munkabér, adózás, stb…) illetve a várható nyereséggel.

Nagyon fontos, hogy a költségvetés sohase legyen elavult, legyen mindig aktuális,  folyamatosan akár napi rendszerességgel frissített.

A költségvetés motivációs eszköz is, hiszen mindenki meg szeretne felelni előzetes terveinek, s ez által megjelölhető az a cél, amit el szeretnénk érni.  

Egy jó költségvetéssel könnyebben átlátható az is, mik a felesleges kiadások, hol „húzható” még azon a bizonyos nadrágszíjon, illetve mely területekre kell még nagyobb összeget száni a kiviteli terv, tervek sikeres megvalósítása érdekében.

Célszerű rögtön az elején akár két féle költségvetés elkészítése, egy a hosszabb távú, a másik pedig rövidebb idejű megvalósításhoz igazodva. Készíthető egyéves, illetve havi költségvetési terv is.

Ha nincs költségvetési terv, nem tudjuk felügyelni, hogy a kiviteli tervek megvalósítása milyen irányba halad.

Hívjon bennünket!   Tel.: 20/ 429 5712

Bővebb információért a témakör megadásával:  http://www.epiteszmernok-tervezo.hu/kapcsolat/arak