Építészeti tervezés, építész szakértés, építési műszaki ellenőrzés -Budapest. A Stúdió az építész tervezés mellett a képi, vizuális megjelenítés teljes eszköztárával szolgálja ki megrendelőinket Budapest és Magyarország teljes területén. A keresett építész stúdió jellemzője a megbízhatóság, precizitás, rugalmasság, az építész szakma iránti elhívatottság.  Számunkra fontos megrendelőink elégedettsége, a határidők betartását mindig szem előtt tartjuk. Jelentős tapasztalatunk van a tervezés, és az épület kivitelezése során felmerülő problémák megoldására is. A megrendelői igények teljes építészeti kiszolgálása érdekében ismeretünket folyamatosan bővítjük. Az építész stúdió kapcsolatokat ápol építőipari szövetségekkel, építész szervezetekkel. A budapesti építész-mérnök tervező stúdió tevékenysége az építész tervezésen kívül a lakó és középületek hasznosításához kapcsolódó projektekben való részvétel, zöld-tetők, tetőkertek, és egyéb energiatudatos megoldások tervezése és szaktanácsadása is. Munkánk a tervezéstől és engedélyeztetéstől, az értékbecslésen, építész szakértői szaktanácsadáson, engedélyeztetésen keresztül átalakítási vagy új építésű munkák teljes megvalósításig is terjed.    

Az építész stúdió munkájának minőségére garancia a résztvevő keresett szakértő kollégáink (építész tervezők, mérnökök, kivitelezők) magas fokú szakismerete. Szakemberekkel dolgozunk együtt, ezen kívül jelentős keresett kivitelezői kapcsolatokkal rendelkezünk Budapest területén, és országosan is. Partnereinkkel a munka során fontosnak tartjuk a folyamatos kapcsolattartást, személyes találkozókat. Megbízóink között önkormányzatok, budapesti és vidéki cégek és magánszemélyek egyaránt szerepelnek.

A budapesti építész stúdió továbbra is örömmel kíván élni a lehetőséggel hogy ily módon is hozzátehessünk környezetük szépítéséhez, építészeti korszerűsítéséhez és megbízóink segítéséhez. Köszönjük az építész oldal megkeresését, köszönjük a bizalmat és megtiszteltetést hogy önnek dolgozhatunk!

Ha tapasztalt építész szakemberre van szüksége, hívjon most!     +36 20 429 5712 (Budapest, vidék)

A jó kérdések, melyek megválaszolásában egy megbízható építész tervező segíteni tud, olyanok mint pl.:

„biztosan ez az optimális telek álmai házának megvalósításához?”

„átgondolta mik azok a szempontok amitől Ön számára az 'Otthonává' válik a ház?”

„gondolt a fenntarthatóságra, energiatakarékosságra, rezsi költségekre?”

„szüksége van ekkora helyiségekre, épületrészre, házra,…?”

Egy tervezés, építkezés körültekintő figyelmet igényel, és sok gonddal járhat. Valószínűleg Ön is hallott már olyan szomorú történetet tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés hibáiból adódóan amit szeretne elkerülni.

Milyen jó is lenne, ha háza építésének gondjaiban már a kezdetektől segítené önt egy jó építész tervező és tapasztalt műszaki ellenőr az építkezés végéig…aki

 • Tapasztalatával segítene meghatározni, hogy mekkora élettér szükséges és elégséges a családjának
 • Tanácsaival könnyebben tudna dönteni a telek kiválasztásakor, ha kell minden alkalommal helyszíni szemlét tartva
 • segítene Önnek eligazodni szabályozások, építési előírások, jogszabályok sűrűjében
 • Szaktudásával megtalálná azt az épület formát ami az ízlésének is megfelel és mégsem növelné a megvalósításra szánt összeget
 • Segítene Önnek kijönni a rendelkezésre álló keretből pontos méretezésekkel, építész számításokkal, költségvetéssel
 • Aki olyan környezettudatos és energiatakarékos építészeti megoldásokat alkalmazna, hogy házának se megépítése, se üzemeltetése ne legyen megterhelő

Ha elkerülné az építész tervezés, engedélyezés, kivitelezés buktatóit, mi segíthetünk a problémák megoldásában! Terveztesse velünk házát, otthonát!

Hívjon bátran!  06 20 429 5712  GX Építész Stúdió Budapest

Sok referenciával rendelkezünk tervezés, engedélyezés, építési műszaki ellenőrzés kapcsán a kivitelezés befejezéséig, sőt azon túl is, melyekből ezen építész oldal is bemutat jó párat!

Ha minket bíz meg az építészeti tervezéssel, csak az igényeit kell elmondania. Pénzügyi lehetőségeit figyelembe véve, a kivitelezési, fenntartási szempontokat szem előtt tartva, reális építész megoldást kínálunk, egy teljes építész terv-dokumentációt adunk a kezébe.     

Az építész mérnöki, műszaki tanácsadás nélkülözhetetlen minden nagy értékű, épülettel, építéssel kapcsolatos beruházásokhoz,
 
melyet mindenképpen érdemes igénybe venni:        
- ha telek, lakás, vagy egyéb ingatlan vásárlását tervezi.       
- ha tapasztalt építész segítségre van szüksége a megfelelő tervezési program összeállításában. 
- ha többet szeretne tudni az energiahatékony épületekről.           
- ha szeretne személyesen is találkozni velünk (Budapest vagy Magyarország egész területén) mielőtt eldönti kire bízza otthona/irodája tervezését.           

nem érdemes igénybe vennie, 
- ha a legolcsóbb építész tervezőt keresi, a felelősségteljes tervezői munka minőségétől függetlenül.         
- ha csak ötleteket gyűjt, nem pedig megoldásokat szeretne az adott problémára.     
- ha olyan épületet szeretne ami, nem felel meg az érvényes előírásoknak.       

Éljen a GX Design építész tervező, építési ellenőr Stúdió ajánlatával, és keressen meg minket!

Tudja mi az építkezők 7 pontja? Mi az a 7 legfontosabb dolog amire a jó építész és műszaki ellenőre odafigyel, és milliókat takarít meg vele Önnek?

http://www.epiteszmernok-tervezo.hu/epiteszeti-infok-gyik/fontos-tanacsok-epitesz-tervezo-epiteszmernok-epitesi-muszaki-ellenor

HÍVJON MOST!  - 20/4295712   építész-mérnök tervező, építési műszaki ellenőr

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 GX Design építész tervező, építési ellenőr, műszaki tanácsadó stúdió Budapest

  ÉPÍTÉSZ-MÉRNÖK-TERVEZŐ-IRODA: 1012 Budapest, Attila u. 107.

    Építészeti és Műszaki Stúdió Budapest

Vállaljuk építész, mérnöki, tervezési, építési ellenőrzési feladatok széles körű elvégzését. Minden építőipari szakterületen nagy szakmai tudással és gyakorlattal rendelkező szak és vezető tervező kapcsolat áll megrendelőink rendelkezésére (építész tervező, statikus tervező, gépész tervező, elektromos tervező, belsőépítész tervező, kert tervező, mérnök szakértő).

Vállaljuk többek között:

 • ÉPÍTÉSZ Vázlattervek készítését.
 • Az építési engedélyhez ÉPÍTÉSI engedélyezési terv/ek elkészítését.
 • Kiviteli terv/ek készítését a pontos és szakszerű kivitelezés érdekében.
 • Bejelentési dokumentáció készítését.
 • Költségvetési kiírás készítését, a versenyeztetés összehasonlíthatósága érdekében.

Tervezésekor, a megbízó és az építész tervező együtt gondolkodik. A sikeres együttműködés alapja a kölcsönös bizalom. Az építészeti tervezés célja, hogy a megbízói igényeket (esztétika, méret, helyiségek, tájolás stb.) összehangoljuk az adottságokkal (beépítési százalék, maximális építménymagasság, helyi szabályozások, műszaki lehetőségek, anyagi korlátok).

Az első randevú: Az építész mérnök és leendő megbízójának első találkozása alkalmával a kölcsönös megismerés a cél. Pontosítjuk a megbízói igényeket, és a tervezési programot. Kialakul például hogy milyen funkciókkal ellátott, mekkora épület, terv lehet optimális és hogy mekkora büdzséből gazdálkodhatunk. Pontosítani kell a telekre vonatkozó beépíthetőség lehetőségeit, a helyi építési szabályzat alapján.

Kockás füzet: Vannak akik saját elképzeléseiket lelkesen igyekeznek megvalósítható formába ölteni, kockás papírral érkeznek esetleg valamilyen tervezőprogram segítségével, készített vázlatot hoznak a stúdió részére. Ez nagyon jó kiindulási alap a tervezési koncepcióhoz, de tévedés azt hinni, hogy ebből, megfelelő minőségű ház épülhet. A ház építészeti stílusának meghatározásához a példaként gyűjtögetett képet, fotók is sokat segíthetnek. Az is előfordul, hogy meglévő építész tervet akarnak adaptálni, az adott telekre. Sajnos az önkormányzati egyeztetések, a műszaki előírások megismerése, a telek tájolása és még sorolhatnám, sok esetben gátat szab az első elképzelt terv megvalósításnak, de ettől függetlenül a beruházói igények továbbra is az elsődleges szempontjai kell hogy legyenek az optimális építészeti megoldás megtalálásának.

Vázlatterv: A megbízói igények és a tervezési program alapján építész vázlatterv készül, mely már pontos méreteket is tartalmaz. A végleges építészeti vázlatterv kialakulásához, általában több találkozó is szükséges. Ebben a fázisban derül ki igazán, hogyha valami nem stimmel és sokszor ezen konkrét tervek ismeretében jönnek rá a megrendelők az első elképzeléseik hibáira, hiányosságaira. Érdemes tehát az egyeztetéseken alaposan átgondolni a házat. Az így kialakult  terveket előzetesen leegyeztetjük az önkormányzat építési osztályán.

Engedélyezési terv dokumentáció: A beadásra kerülő dokumentum az építészeti terveken kívül, (helyszínrajz, tereprendezési/kert/terv, alaprajzok, metszetek, homlokzatok) további dokumentumokat is tartalmaz.

Hivatali térképmásolat és tulajdoni lap, közmű nyilatkozatok: Megállapodás szerint, az ügyfél vagy az építész tervező szerzi be.

Kéményseprő vállalat nyilatkozata: Az építész tervező szerzi be, az építési engedélyezési terv alapján adja ki az érintett szakhatóság.

Statisztikai lap, Építési hulladék tervlap: Ezen adatlapokat az építész tervező tölti ki az épület méretei, műszaki adatai  valamint a várható építési folyamat adatai alapján.

Tervezői nyilatkozat: Mely arról szól, hogy az építészeti műszaki terveket az érdekelt szakhatóságokkal és a közművekkel a tervezés folyamán a mérnök stúdió tervezője egyeztette és a tervezett építészeti-műszaki megoldás megfelel a vonatkozó jogszabályoknak és hatósági előírásoknak, továbbá, hogy az építész  tervezési jogosultsággal rendelkezik.

Műszaki leírás: Az egyes szerkezetek kialakítására, megépítésére, és építés közbeni munkavédelmi intézkedéseiről szól. Szerves része az építészeti terveknek, a kivitelezés, a műszaki leírás és az építészeti műszaki tervek együttes használatával történhet csak.

Tartószerkezeti műszaki leírás: Általában statikus készíti, az épület tartó szerkezeteire vonatkozó előírásokat, bizonyos esetekben statikus mérnök számításokat tartalmazza.

Tűzvédelmi műszaki leírás: Az épület anyagainak éghetőségi osztályba való besorolása alapján, minősíti az egész épületet.

Energetikai számítások: Az épület fűtött térfogata, határoló felülete, és a határoló felületek, rétegfelépítésének hőátbocsátási tulajdonságai alapján A++ kategóriától (új épület esetén) C kategóriáig minősíti az épületet.

Tervzsűri véleménye/Hiánypótlás: Az előzetes egyeztetések ellenére, ezek a dolgok még egy kis időre hátráltathatják az építési engedély megérkezését. Fontos tudni, hogy ha a hatóságoktól (tehát nem az ügyfél irányából)  terv módosításra vagy javításra való felszólítás érkezik, azt tisztességes esetben az eredeti építész tervező kötelessége ingyen saját költségén pótolni, javítani.

Összefoglalva: Látható, hogy az építészeti tervezés összetett és komplex feladat. Az elképzelésekre optimális megoldást mutató terv vázlatok elkészülte is egy hosszú egyeztetési munkafolyamat, tervezés eredménye, de ezután még legalább annyi, ha nem több munka vár az építész tervező stúdió mérnökére. Ahhoz, hogy jó minőségű ház terv valósuljon meg, fontos az átgondoltság, amihez idő kell, sokszor 1-1 döntés meghozatalára, érdemes aludni még egyet.

Mennyi idő? Egy átlagos családi ház építészeti engedélyezési terv dokumentációjának elkészítése kb. 3-4 hét, ami nagyban függ az építtető döntési gyorsaságától és kapcsolat tartási szokásaitól, valamint attól hogy hány terv változatot készítünk számára.

GX Design építész tervező, építési ellenőr, műszaki tanácsadó Stúdió       

Hívjon bennünket!   Telefon: 20/ 429 5712