Bővebb információért a témakör megadásával HÍRLEVÉL itt kérhető!:  http://www.epiteszmernok-tervezo.hu/gx-design-studio

Egy költségvetéssel tulajdonképpen céljait határozhatja meg, csak számszerűen.

Mint egy háztartásban, nagyjából tudjuk, mennyit költsünk élelmiszerre, lakásra, rezsire, ruházkodásra illetve az egyéb felmerülő kiadásokra. Ezt mind - mind jövedelemhez, erőforrásainkhoz kell igazítanunk. Egy jól megtervezett költségvetéssel könnyen átlátható, a vállalkozás mely területéről kell átcsoportosítani a pénzeket, a megfelelő működés érdekében. Számolni kell minden felmerülő kiadással,(reklám, termék előállítás, alapanyagok, szállítás, munkabér, adózás, stb…) illetve a várható nyereséggel.

Nagyon fontos, hogy a költségvetés sohase legyen elavult, legyen mindig aktuális,  folyamatosan akár napi rendszerességgel frissített.

A költségvetés motivációs eszköz is, hiszen mindenki meg szeretne felelni előzetes terveinek, s ez által megjelölhető az a cél, amit el szeretnénk érni.  

Egy jó költségvetéssel könnyebben átlátható az is, mik a felesleges kiadások, hol „húzható” még azon a bizonyos nadrágszíjon, illetve mely területekre kell még nagyobb összeget száni a sikeres megvalósítás érdekében.

Célszerű rögtön az elején akár két féle költségvetést készíteni, egyet a hosszabb távú, a másikat pedig a rövidebb idejű megvalósításhoz igazítva. Készíthető egyéves, illetve havi költségvetési terv is.

Ha nincs költségvetési terv, nem tudjuk felügyelni, hogy a tervek megvalósítása milyen irányba halad.

Bővebb információért a témakör megadásával HÍRLEVÉL itt kérhető!:  http://www.epiteszmernok-tervezo.hu/gx-design-studio